Inschrijven voor de workshop kan weer! Het Kweepeeratelier op reis in 2014

Extra datum 2014: 1 november in Baarn
kweepeer_frutti_confetti  kwee-stilleven-buiten

Exclusieve kookworkshop: koken met kweeperen
De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.

Veel resultaat
In een middag heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen die de workshop geeft.
We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een geurige kweeperentaart is aangesneden!

Koken in tweetallen
Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Je rouleert langs de verschillende werkplekken en dus steek je veel op over de talrijke mogelijkheden van verwerking van de kweepeer.
Je krijgt tips over het werken met natuurlijke zoetmiddelen i. p. v. suiker.
Producten netjes afvullen leer je ook nog tussen de bedrijven door.

Ook kant-en-klare producten mee naar huis
Aan het eind van de middag proeven we wat er gemaakt is. Je krijgt in een tasje ‘lekkers’ mee naar huis plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Er zijn steeds meer kweepeerliefhebbers; wees er dus snel bij!
N.B. Aanmelding van een groep is ook mogelijk, neem hiervoor even contact op.

Datum: zaterdag 1 november, 13:30 – 17:00 uur.
In de Bakkerij

Noorderstraat 20a
3742 BC Baarn
Prijs
Inschrijven Maak € 60 per deelnemer over op rekening NL15TRIO0786857366 t.n.v. Frutti Confetti o.v.v. Kweepeeratelier, en mail en de naam/namen van de deelnemer(s) plus een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent naar info@frutticonfetti.nl.
Let op: de inschrijving is pas definitief als de betaling is ontvangen.
Bel voor meer informatie 06-27881901 of mail naar info@frutticonfetti.nl.
kweepeer_frutti_confetti3