Inschrijven voor de workshop kan weer! Het Kweepeeratelier op reis in 2018

Exclusieve kookworkshop ‘Het Kweepeeratelier’: koken met kweeperen

De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een vrucht die wat bewerking vraagt. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.
De kweepeer is toepasbaar in vele gerechten!

Veel resultaat
In een middag heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen die de workshop geeft.
We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een geurig kweeperentaartje is aangesneden!

Koken in tweetallen
Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Er staan werkplekken gereed voor de diverse bewerkingenen dus je steekt veel op over de talrijke mogelijkheden van de kweepeer.
Je krijgt tips over het werken met natuurlijke zoetmiddelen i. p. v. suiker.
Producten netjes afvullen zodat ze houdbaar zijn, leer je ook nog even tussen de bedrijven door.

Tasje producten mee naar huis
Aan het eind van de middag proeven we wat er gemaakt is. Je krijgt een tasje ‘zelfgemaakt lekkers’ mee naar huis plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Er zijn steeds meer kweepeerliefhebbers; wees er dus snel bij!
N.B. Aanmelding van een besloten groep op een andere (eigen?) locatie is ook mogelijk, neem hiervoor even contact op.

Datum: zaterdag 6 oktober  2018 13:00 – 16.30 uur.
Landgoed Huis Sevenaer 

Wittenburgstraat 11
6901 AN Zevenaar
www.huissevenaer.com 
Prijs
Inschrijven kwee-stilleven-buiten
kweepeer_frutti_confetti3