Pluk en kook

Wij kijken er elk voorjaar weer naar uit: het nieuwe pluk- en oogstseizoen. Vanaf de vroege rabarbertijd tot en met de kweeperen die het seizoen afsluiten, genieten we er van…een lange zomer met aardbeien, kersen, bessen, appels, peren en kruiden.

Wij plukken en verwerken de oogst en jullie kunnen meedoen. In de ‘Pluk en Kook’ workshop wordt de oogst direct verwerkt tot allerlei fruitige producten. Zo neem je nog eens iets bijzonders mee naar huis!
fruitbakjes_frutti_confetti vlierbloesem_frutti_confetti  kinderkoken_frutti_confetti
Je leert hoeveel verschillende verwerkingsmethoden er zijn om van je zelfgeplukte oogst iets bijzonders te maken. Denk aan een drankje, taart, jam, chutney, saus of siroop. Frutti Confetti neemt je mee naar mooie plekken waar je kunt plukken en koken.

Op aanvraag zijn de volgende locaties gedurende het zomerseizoen beschikbaar voor ‘Pluk en Kook’:

Wellerlooi: Taste & Go –  Verse streekproducten direct van de boeren en tuinders uit de regio. Kan gecombineerd worden met fietstocht naar de telers.  www.tasteandgo.nl

Holthees: Buitenboel – B&B minicamping met kersen, appels, peren… Kan gecombineerd worden met een overnachting. www.buitenboelbrabant.nl

Renkum: De Ommuurde Tuin – Lusthof met kleinfruit, kruiden en groente en een keuken in de kleine kas. www.ommuurdetuin.nl. Een rondleiding in deze bijzondere tuin is een onmisbaar onderdeel!

St. Agatha: La Tertulia – appels, peren, noten…Met een grote verwerkingskeuken in de recent verbouwde stal. www.latertulia.nl

Heb je zelf een boomgaard bij huis of ken je een pluktuin in de buurt? Frutti Confetti kan dan ook op die locatie komen. Een watertoevoer met drinkwater is noodzakelijk. Zelf zorg je voor voldoende tafels en stoelen; wij nemen het ontbrekende kookmateriaal mee.

Vraag vrijblijvend een prijsopgave voor het aantal personen dat deelneemt aan deze activiteit en de gekozen locatie.