Kweepeeratelier

Exclusieve kookworkshop
De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De kweeperen ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.

In een middag heb je veel resultaat, want wij hebben in onze keuken het nodige voorwerk gedaan. We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia (kweepeerlikeur) en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een heerlijke kweepeertaart is aangesneden!
kweepeeratelier1   kweepeeratelier_sap_maken_m   kweepeeratelier-Spaans_hapj
Sap van kweepeer maken met de sapketel (foto midden). Spaanse hapjes maken van kweepeer met bijvoorbeeld geitenkaas en membrillo (foto rechts).

Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Je rouleert langs de verschillende werkplekken. Je ziet de kookfasen en steekt veel op over de mogelijkheden van verwerking van de kweepeer.
Producten netjes afvullen leer je tussen de bedrijven door.
kweepeeratelier-tarte_tatin  kweepeer-tarte_tatin_2  gelei_frutti_confetti
Tarte-tartin maken met kweepeer en een mooi rood gekleurde gelei.

Aan het eind van de middag proeven we natuurlijk wat er gemaakt is.
Je krijgt een tasje lekkers mee naar huis plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Deze workshops wordt in oktober gegeven op diverse locaties in Nederland.
We geven deze workshop elk jaar op verschillende plekken en wie weet is jouw plek hier wel heel geschikt voor. Heb je een of meer kweepeerbomen en vind je het leuk om kweepeerliefhebbers te ontvangen voor een workshop van Frutti Confetti? Neem dan gerust contact met ons op.