Kweepeer-kookworkshop

29/10/2016 10:00 - 14:30


Exclusieve kookworkshop met lunch: koken met kweeperen
De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het kost wat tijd om er lekkere producten van te maken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leer je de kweepeer van binnen en buiten kennen.
Je gaat in een kleine groep aan de slag en ziet al die verschillende verwerkingsmogelijkheden en kan van alles leren en uitproberen.

kweeperen, membrillo en likeur

kweeperen, membrillo en likeur

Veel resultaat
In een dag heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen die de workshop geeft.
We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurd sap, gelei, crema de membrillo, sambal en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een geurige kweeperentaart is aangesneden!

Koken in tweetallen
Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Je steekt veel op over de talrijke mogelijkheden van verwerking van de kweepeer. Je krijgt tips over combinaties van kweepeer in je maaltijd. De mogelijkheid bestaat om suiker te vervangen door andere (natuurlijk) zoetmiddelen.
Producten netjes afvullen en/of wecken leer je ook nog tussen de bedrijven door.

Kant-en-klare producten en recepten mee naar huis
Aan het eind van de workshop proeven we wat er gemaakt is. Je krijgt in een tasje ‘lekkers’ mee naar huis wat je zelf gemaakt hebt plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Lunch op het boerenterras, binnen of buiten

tarte-tatin van kweepeer

tarte-tatin van kweepeer

tarte-tatin

 

 

 

 

 

 

 

Prijs workshop inclusief lunch  €50,-  .
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@frutticonfetti.nl. Aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling op
NL15 TRIO 0786 8573 66
t.n.v Frutti Confetti.

 

N.B. Aanmelding van een groep is ook mogelijk, neem hiervoor even telefonisch contact op: 06-27881901. We zoeken dan naar een geschikte datum voor een kweepeerworkshop (met of zonder maaltijd) en een geschikte locatie; bij u of elders.

kweepeersap uit de sappan

Er zijn steeds meer kweepeerliefhebbers; wees er dus snel bij!

kweepeergelei

kweepeergelei

Waar

Hoeve Carpe Diem

Kaart wordt geladen...