Frutti Confetti gaat wat keukengeheimen delen!
Elke derde dinsdag is er een transitiecafé. In Nijmegen. Deze keer is het onderwerp groente en fruit proeverij en inmaken.
Het is vrij eenvoudig om zelf jam te maken van allerlei soorten fruit en groentes. Het is extra spannend om er net even een ander smaakje aan te geven door toevoeging van kruiden of specerijen. Ook het gebruikte zoetmiddel speelt natuurlijk een rol in de uiteindelijke smaak.
Je krijgt verschillende varianten uit onze eigen keuken te proeven, met en zonder suiker of met een klein beetje. Welke zoetmiddelen zijn er nog meer en wat doe je met Marmello?
Op dezelfde avond gaat Romilda van de Wal van de keuken van mevrouw de Boer je leren hoe je verse groentes uit je tuin kunt bewaren door ze te fermenteren.
Neem hiervoor zelf een weckpot mee van thuis of koop er één ter plekke.
Inschrijven voor deze avond is verplicht, dat kan je hier doen.
Er is plaats voor max. 20 personen.
Datum 17 september
Inloop 19:30 Start programma en workshop 20:00 uur
Kosten: 3 euro pp, ter plaatse contant betalen.
TRANSITIE CAFÉ in Voorheen (Slagerij de Jong),
Van ’t Santstraat 86
6523 BH Nijmegen.