Oogsten, koken en vakantie in de Eifel

Een weekend, midweek of week in Bluhmenthaler Hof in de Eifel

Het dorpje Blumenthal ligt op nog geen uur van de Nederlandse grens in het noordelijk deel van de Eifel, aan de rand van het Nationaal Park Eifel. Dichtbij maar toch een heel ander landschap en een schitterende tuin.

Blumenthal_excursie_frutti_confetti

OOGSTEN, KOKEN, BAKKEN MET FRUIT is het onderwerp van uw week-midweek of weekend voor een groepje van minimaal zes personen. Bio- appels, peren en kleinfruit uit de streek worden verwerkt tot JAM’S, CHUTNEYS en GELEIEN, zowel pittig als zoet. De sapextractor en weckketel worden herontdekt voor culinaire fruitcreaties.
Elke dag andere kookthema’s en als het kan plukken we eerst het fruit dat vervolgens verwerkt wordt; verser kan niet.
De avondmaaltijd wordt gezamenlijk bereid. Aldert van Weeren is onze gastheer in Blumenthaler Hof en hij heeft ons al verzekerd dat er in ieder geval een keer forel op het menu staat en dat hij op de laatste avond voor de groep een rijsttafel serveert en dat kan hij al de beste! Daar eten we natuurlijk de zelfgemaakte chutney’s bij.
Bij de bakkerij vlakbij Blumenthaler Hof wordt elke dag het ontbijt geserveerd en deze bakker helpt ons ook een keer met het maken van gebak in zijn STEENOVEN.

Naast het kookprogramma is er nog voldoende gelegenheid van de tuin en omgeving te genieten. Een ding is zeker: iedereen gaat met een mooi pakket zelfgemaakte producten naar huis. Dat is nog eens lekker vakantie vieren!

Kijk voor meer informatie over de locatie op http://www.blumenthaler-hof.eu/index.html, voor de Nederlandse beschrijving: http://blumenthaler-hof.npage.de/. Meer zien over de tuin: http://www.youtube.com/watch?v=258WWcxugXY&feature=BFa&list=ULxsIrmPVqUkw&index=4

De voertaal is Nederlands. Programma wordt in overleg met u vastgesteld.

Prijs vanaf € 95,- per dag per persoon all inclusive. Voor meer informatie en afstemming van het programma mail naar info@frutticonfetti.nl of bel 06-27881901, of 0485-512372.

De (auto) reistijd vanuit Utrecht bedraagt ongeveer 3 uur. De locatie is ook heel goed met openbaar vervoer te bereiken.
Adres : Im Fuchsloch 1 en 2
D 53940 Hellenthal-Blumenthal
Duitsland (Eifel).