26/06/2019 18:30 - 21:30
Verwerken van de onrijpe, groene noot
De dag van St. Jan, 24 juni, is traditioneel het einde van het aspergeseizoen. De aspergeplant krijgt nu de gelegenheid door te groeien om voldoende kracht te verzamelen voor de oogst van het volgende jaar, evenals de rabarberplant.
Gelukkig zijn er rond deze datum weer nieuwe verlokkingen zoals de groene walnoot!
Wat veel mensen niet weten, is dat je van de onrijpe vrucht veel smakelijke drankjes en hapjes kunt maken, zoals likeur (de Italiaanse nocino), ketchup, walnoten in het zuur en gekonfijte walnoten in zoete, kruidige siroop.
Eind juni kunnen de groene walnoten geplukt worden en direct verwerkt worden. In de wintermaanden heb je dan iets bijzonders ‘bij het haardvuur’.
Een aantal recepten moet je thuis verder afmaken, de recepten krijg je vanzelfsprekend mee naar huis.
Inschrijven
Stuur een mail naar info@frutticonfetti.nl
De kosten zijn bedragen € 45,- p.p. inclusief alle ingrediënten waaronder wijn en wodka om de dranken te maken, glaswerk en natuurlijk de recepten.
Maak het bedrag over op NL15TRIO 0786 8573 66 t.n.v Frutti Confetti te Heijen.
Na ontvangst van het bedrag is de inschrijving definitief en jouw plaats is verzekerd.
Waar
Frutti ConfettiKaart niet beschikbaar