kweepeeratelier – koken met kweeperen

03/10/2015 13:00 - 19:30


De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.

kweepeeratelier1

In een middagje koken heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen die de workshop geeft. We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een heerlijke kweepeertaart is aangesneden!
Tot slot genieten we nog van een stoofschotel van de Ouwendorper Hoeve.

Koken in tweetallen

Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Er wordt in zes ’teams’ van twee personen gekookt en je rouleert langs de verschillende werkplekken. Je ziet de kookfasen en steekt veel op over de mogelijkheden van verwerking van de kweepeer. Producten netjes afvullen leer je tussen de bedrijven door.

kweepeer_frutti_confetti3
Leuk receptuurschrift

kweepeer promo 1 klein

Je krijgt de receptuur mee naar huis plus nog wat kweeperen; voor als je niet meer van ophouden weet…

Zaterdag 3 oktober 2015 van 13:00 tot 19:30 uur
Adres: Ouwendorper Hoeve, Ouwendorperweg 27, 3886 MR Garderen
Via de webwinkel van MergenMetz kunt u zich aanmelden.

 

Waar

Ouwendorper Hoeve

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *