Oogstfair Kwekerij en Tuin de Boschhoeve

19/09/2015 10:00 - 17:00


cropped-EVN3839-banner-dahlia-september

Een gezellige markt in de nog volop bloeiende tuin

We vieren nog eenmaal een groots najaarsfeest in de nog volop bloeiende tuin, waarbij we kunnen genieten van al het goede dat het landleven ons kan bieden. Kom vooral kijken, proeven en ruiken in de boomgaard en op het erf bij de kramen vol met verlokkingen als: knoflooksoep, jams en chutneys van Frutti Confetti, paddestoelen en bessen, smakelijke aardappelen, appels van oude rassen, imkerijproducten, worst en boerderijzuivel, sap en wijn. Bovendien vindt u er tuintijdschriften, prachtige najaarsboeketten en allerlei herfstvruchten, potten en zaden, gereedschap, tuinkunst en tuinkabouters, praktische buitenkleding, biologische handgemaakte zepen en crèmes en de prachtige tuinschermen en oogst- en plukmanden van de Vlechterij

Lezing: Dineke Logtenberg en Elly van Liempt houden een sprankelende én fotogenieke duopresentatie: ‘Ruim 15 jaar moestuinieren en fotograferen op De Boschhoeve’
Gastkwekers: Hein Meeuwissen/Rita van der Zalm: zakken vol bollen en knollen en vele bruikbare adviezen
Jan en Mieke Bravenboer: bijzondere tuincyclamen,
Esther Kuiler (biologisch tuinder van De Ommuurde Tuin): groenten en kruiden,
Kwekerij Eemlook: vele soorten knoflookbollen.
Bij de Plantendokter kunt u terecht voor raad en daad bij ziekten en plagen in uw tuin.

Datum: 19 oktober
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Entree € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Meer over de tuin:

Dineke Logtenberg is eigenaar van de fantastisch mooie kwekerij en tuin de Boschhoeve.
Zij schrijft: “De inspanningen van de zomermaanden, waarin we een dagelijkse strijd leverden tegen het vele onkruid op de nog kale grond, hebben resultaat gehad. Onze tuin groeit nu als kool en staat volop in de knop én al in bloei.
Toch is dit jaar alles later en lager dan de jaren ervoor. Planten passen zich aan aan kou en droogte en daardoor hoeven wij minder plantsteunen te plaatsen. In de moestuin zijn de laatste planten laat de grond ingegaan. In deze maanden zijn de geel-witte border en de zomerborder op het hoogtepunt.
Zelfs ik blijf dan even staan om van het beeld te genieten alvorens ik weer verder ren om onkruid uit te trekken of vroegbloeiende planten af te knippen voor een tweede bloei. Als er gaten in de border vallen, kunnen die (tijdelijk) worden gedicht met een eenjarige of met  een plant in een pot. Het gras groeit hard en moet elke week worden gemaaid. Klimmers moeten worden opgebonden. En de pluktuin gaat ons weer veel plezier geven.
Geniet u mee van onze tuinen, moederbedden, pluktuin, markten  en theeschenkerij? En natuurlijk helpen we u graag bij het kiezen van de juiste plant op de juiste plek.
Tot ziens op De Boschhoeve!”

 

Waar

de Boschhoeve

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *