Workshop groene walnoten

23/06/2017 14:00 - 18:00


Sint Jan en het Sint Jansfeest
Elk jaar rond St. Jan kunnen groene – onrijpe – walnoten geoogst worden om diverse lekkernijen van te maken.  Traditioneel ging dit in de landen rond de Middellandse Zee gepaard met vrolijke feesten waar de drank rijkelijk vloeide. En dan werd een begin gemaakt met de nieuwe voorraad nocine en al het andere lekkers.

Workshop
Elk jaar verzorgt Frutti Confetti – Cokkie van Leeuwen- een of meerdere workshops met groene walnoten. Dit jaar is de workshop ‘Het Walnotenatelier’op vrijdagmiddag 23  juni bij Mobipers in Zoelen. Een prachtige locatie waar veel notenbomen staan! We gaan daar de groene noten plukken en direct verwerken in een van de schuren van de boerderij.
Producten:
We maken onder meer notenwijn ( vin de noix) , notenlikeur ( nocino) en beginnen aan een historische recept voor gekonfijte walnoten ( zwarte noten).
Sommige recepten moet je thuis afmaken omdat bijvoorbeeld de noten dagelijks moeten worden gespoeld, voordat het product verder kan worden afgemaakt.
Je krijgt in de workshop goede instructie hoe je het product zelf afmaakt en proeft natuurlijk wel wat zal gaan worden; ik neem de voorbeelden mee van het vorige seizoen.
Je gaat dus naar huis met een doos potjes en flesjes waar je zelf nog wat aan moet doen.
Voor alle producten geldt dat ze nog enige tijd moeten staan voordat je ze kunt gebruiken.

Een zelfgemaakt notenwijntje heb je in het najaar of in de winter die je dan gebruikt als port of dessertwijn. Gekonfijte noten gaan in hele dunne schijfjes bij de borrel of op een salade. Kortom, hele leuke en smaakvolle aanvullingen voor een bijzonder etentje.


De Locatie
Extra leuk: je maakt tegelijk kennis met het mooie bedrijf  Mobipers waar in het najaar appels en peren worden geperst. Dus als je zelf een grote appeloogst hebt, laat je er hier sap van persen. In het vroege voorjaar kunnen ook goed gedroogde walnoten worden gebracht om te laten persen tot  pure koudgeperste notenolie zonder verdere toevoeging. Een natuurproduct van de bovenste plank!

Datum: 23 juni 2017
Locatie: Mobipers, Retsezijstraat Zoelen
Tijd : 14.00- 18.00 uur
Prijs: € 45,00
Inbegrepen koffie/thee/sap met een kom soep met notenbrood als afsluiting
recepten, groene walnoten en andere ingrediënten, rode wijn en sterke drank voor het maken van een flesje wijn en nocino.

Inschrijven:
Doe je mee? Stuur dan een mail naar info@frutticonfetti o.v.v. walnotenworkshop. Geef ook het aantal en de naam ( namen) van de deelnemers plus telefoonnummer.
Rekeningnummer: NL15TRIO 0786857366 t.n.v Frutti Confetti
Pas als het inschrijfbedrag op onze rekening  staat, is uw opgave definitief.

Waar

Mobipers

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *