Groene walnoten bewerken

23/06/2019 15:00 - 19:00


Verwerken van de onrijpe, groene noot

De dag van St. Jan, 24 juni, is traditioneel het einde van het aspergeseizoen. De aspergeplant krijgt nu de gelegenheid door te groeien om voldoende kracht te verzamelen voor de oogst van het volgende jaar, evenals de rabarberplant.
Gelukkig zijn er rond deze datum weer nieuwe verlokkingen zoals de groene walnoot!

Wat veel mensen niet weten, is dat je van de onrijpe vrucht veel smakelijke drankjes en hapjes kunt maken, zoals likeur (de Italiaanse nocino), ketchup, walnoten in het zuur en gekonfijte walnoten in zoete, kruidige siroop.

schijfjes gekonfijte groene walnoot

Eind juni kunnen de groene walnoten geplukt worden en direct verwerkt worden. In de wintermaanden heb je dan iets bijzonders ‘bij het haardvuur’.

Een aantal recepten moet je thuis verder afmaken, de recepten krijg je vanzelfsprekend mee naar huis.

Inschrijven

Kosten € 45,-
inclusief alle ingrediënten en glaswerk, recepten en een kom soep met notenbrood.
Maak het bedrag over op NL15TRIO 0786 8573 66  t.n.v Frutti Confetti te Heijen.
Na ontvangst van het bedrag is de inschrijving definitief en jouw plaats is verzekerd.

konfijten van groene walnoten in kruidige, zoete siroop

 

 

 

 

Waar

Frutti Confetti

Kaart niet beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *