16/09/2015 19:00 - 22:00
JAMsessie: Kookworkshop confitures
De Jamsessies van Frutti Confetti zijn een belevenis
Wil je de kneepjes van het jam-koken leren? Nieuwe smaken proeven en ontdekken dat het best een beetje minder zoet kan?
In deze workshop leer je jam koken zoals je het zelf lekker vindt.
En je krijgt tips om met natuurlijke zoetmiddelen te werken.
Confitures maken met fruit en groente
Er is natuurlijk niets mis met een fruitige aardbeienjam in het voorjaar, maar er is meer mogelijk. Ook in het naseizoen is er oogst voorhanden. U leert bijvoorbeeld de vergeten fruitsoort kweepeer kennen en we maken een spannende confiture van groenten of een combinatie van groente en fruit.
We gebruiken zo weinig mogelijk of geen suiker en er is een ruime keuze uit specerijen en kruiden.
U gaat smaken ontdekken en smaakcombinaties verzinnen, hartig of zoet.
Inmaken, lekker voor later
Als de confiture op smaak en op dikte is vullen we de potjes. U neemt een heerlijk potje mee naar huis van uw eigen product!
De keuken van Eet!verleden
Voor deze workshop is onze ‘pop-up jamfabriek’ te vinden in het Historisch Kookatelier van Eet!verleden in de Commanderie van St. Jan te Nijmegen.
Datum 16 september 2015
Tijd 19:00 tot 22:00 uur
Prijs 40,- p.p. Reserveren kunt u in de webwinkel van MergenMetz.
Nb Ook groepen kunnen zich voor deze workshop aanmelden; we zoeken dan een passende datum. Vragen kunt mailen naar info@frutticonfetti.nl