Kweepeer-kookworkshop met lunch

08/10/2016 10:30 - 16:00


Exclusieve kookworkshop met lunch: koken met kweeperen
De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.

kweeperen, membrillo en likeur

kweeperen, membrillo en likeur

Veel resultaat
In een dag heb je veel resultaat want er is het nodige voorwerk gedaan door Cokkie van Leeuwen die de workshop geeft.
We nemen je echter niet al het werk uit handen, in tegendeel! Je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurd sap, gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een geurige kweeperentaart is aangesneden!

Koken in tweetallen
Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in. Je steekt veel op over de talrijke mogelijkheden van verwerking van de kweepeer. Je krijgt tips over het werken met natuurlijke zoetmiddelen i. p. v. suiker.
Producten netjes afvullen leer je ook nog tussen de bedrijven door.

Kant-en-klare producten en recepten mee naar huis
Aan het eind van de middag proeven we wat er gemaakt is. Je krijgt in een tasje ‘lekkers’ mee naar huis wat je zelf gemaakt hebt plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Lunch bij de boerin
Alsof het nog niet genoeg is…schuiven we aan bij de boerin van de Ouwendorper Hoeve die een heerlijke lunch voor ons maakt waarin vanzelfsprekend ingrediënten van de Hoeve zijn verwerkt. De bonbon voor bij de koffie hebben we in de workshop zelf gemaakt.

tarte-tatin van kweepeer

tarte-tatin van kweepeer

tarte-tatin

 

 

 

 

 

 

 

Prijs workshop inclusief lunch  €60,-  .
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@frutticonfetti.nl. Aanmelding is definitief na ontvangst van de betaling.

 

N.B. Aanmelding van een groep is ook mogelijk, neem hiervoor even telefonisch contact op: 06-27881901. We zoeken dan naar een geschikte datum voor een kweepeerworkshop (met of zonder maaltijd) en een geschikte locatie; bij u of elders.

kweepeersap uit de sappan

Er zijn steeds meer kweepeerliefhebbers; wees er dus snel bij!

kweepeergelei

kweepeergelei

 

Waar

Ouwendorper Hoeve

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *