Grand diner: Kweepeerdiner

16/10/2016 18:00 - 22:00


‘Grand diner du Kwee’

Kweeperen zijn ‘hot’. Ooit vergeten, maar nu liggen ze weer bij de groenteboer. Ik heb er alweer een paar gekocht van de nieuwe oogst.
In het Middenoosten, Noord-Afrika en Zuid-Europa zijn ze altijd al onderdeel van de dagelijkse kost geweest. U gaat het meemaken tijdens dit diner!

In Nederland leert u in de workshops van Cokkie van Leeuwen allerlei bereidingen zoals gelei, jam, snoepjes of membrillo van te maken. Of een heerlijke likeur. Het zijn overwegend zoete gerechten, bijgerechten of nagerechten.
Als onderdeel van een heus diner, is de kwee een bijzonder smakelijke aanvulling. Kom het vanavond ontdekken!
Samen met Norbert Mergen presenteren we u een diner, waarbij in elk gerecht, in elke gang, kweepeer is verwerkt. De presentatie is informeel.

Gerechten

Grand diner du Kwee - compilatieWe gaan nu niet verklappen wat het wordt. En laten we maar stellen dat het niet vegetarisch wordt. (Dat zou het best kunnen. Een omnivoor eet een vegetarisch en zelfs een veganistisch gerecht. Dat kan je omgekeerd niet verlangen.)
We noemen maar het een en ander, wie weet komt niets van dit op tafel. Maar dan loopt u het water alvast uit de mond:
Tajine van schapenvlees en kweeperen – vis met kwee in filodeeg – kweemoes met abrikrozen en amandelen – yoghurt met kweeperen – kweesoep – kip met kwee en walnoten – membrillo – konijn met kweepeer – alioli de membrillo – kweeperensorbet – panetone-kwee pudding – gepocheerde kweeperen met gorgonzolasaus – coquilles met kwee en peer….. en nog veel meer.

Info en reserveren

Maximaal 12 deelnemers – als u met meerdere mensen boekt, niet meer dan vier personen
Kosten: € 40 p.p. incl. dranken e.d.
Reserveringen via de webwinkel van MergenMetz:  boek in onze webwinkel

Workshop koken met kweeperen

Frutti Confetti is zoals al blijkt een grote fan van kweepeer. Elk jaar verzorgen we traditiegetrouw kweepeerworkshops in het land. Op 1 september 2016 in Garderen bij de Ouwendorper Hoeve kunt u zelf allerlei verwerkingen met kweeperen leren maken, gevolgd door een maaltijd van de Ouwendorper Hoeve. Lees meer

Waar

Mergen-Metz

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *