kweepeer

Kweepeerworkshop met diner

07/10/2017 14:30 - 19:00


Kent u de kweepeer?
De kweepeer hoort bij ‘vergeten fruit’. Dat kunnen we best begrijpen want het is een lastige vrucht om te bewerken. De peren ruiken heerlijk en lagen daarom vroeger ook in de linnenkast. Wij eten ze liever op! In deze uitgebreide kookworkshop leert u de kweepeer van binnen en buiten kennen.

Veel resultaat

In een middag heb je veel resultaat; je ziet die harde weerbarstige vrucht veranderen in o.a. een fraai gekleurde gelei, crema de membrillo en een ambachtelijke bonbon. Je proeft een rataffia en vanzelfsprekend ga je niet naar huis voordat er een heerlijke kweepeertaart is aangesneden!

tarte-tatin van kweepeer

Koken in tweetallen

Na veel informatie over de kweepeer, die mooie vruchten met een donsje, gaan we de keuken in; binnen en natuurlijk zomogelijk werken we buiten. Je ziet de kookfasen en steekt veel op over de mogelijkheden van verwerking van de kweepeer. Producten netjes afvullen leer je tussen de bedrijven door.

 

Proeven en eten op de boerderij

Aan het eind van de middag proeven we wat er gemaakt is en eten we als afsluiting een stoofschotel waar kweepeer in verwerkt is van Nelleke Meersma, de boerin van de Ouwendorper Hoeve.
En je krijgt een aantal kant-en-klare proefproducten mee naar huis plus wat kweeperen met receptuur. Voor als je niet meer van ophouden weet…

Prijs € 65,- p.p. workshop, recepten, koffie/thee/sap, een maaltijd met heerlijke stoofschotel plus glas wijn van de Ouwendorper Hoeve ter afsluiting van de workshop.

Aanmelden:
Doe je mee? Stuur dan een mail naar info@frutticonfetti.nl o.v.v. kweepeerworkshop Ouwendorperhoeve 7 oktober.
Geef aan met hoeveel mensen, de naam ( namen) van de deelnemers plus het telefoonnummer.
Rekeningnummer: NL15TRIO 0786857366 t.n.v Frutti Confetti
Pas als het inschrijfbedrag op onze rekening  staat, is uw opgave definitief.

Waar

Ouwendorper Hoeve

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *