Workshop Walnootatelier 2015

20/06/2015 10:30 - 14:00


Walnoot_atelier_koken_met_fruit1 Walnoot_atelier_koken_met_fruit2 Walnoot_atelier_koken_met_fruit3

Pittige drankjes maken en noten konfijten met groene walnoten
Groene walnoten gebruiken voor het maken van drankjes? Kan dat? Inderdaad, soms kunnen niet-rijpe vruchten verwerkt worden tot de heerlijkste producten.
In Italië worden de groene noten op St. Jan – 24 juni- geplukt en direct verwerkt; een mooie traditie. Bij ons is het verwerken van groene noten wat ‘vergeten’, maar daarin gaat verandering komen! Ook in 2015 gaan we weer op diverse plekken een tijdelijk walnotenatelier inrichten waar onze workshops gegeven worden. De walnotentuin van La Tertulia is in Nederland de ideale plek.

 • Hoe ziet deze workshop eruit?
  De groene zachte walnoten ga je zelf plukken en direct verwerken. De noten gebruik je met ‘huid en haar’ om hele bijzondere dingen van te maken. Behalve drankjes maken we o.a. ook gekonfijte noten. Dat wil zeggen, we beginnen ermee en je maakt het thuis verder af. Ze worden gespoeld en in suikersiroop ingemaakt zodat je later een heel bijzonder borrelhapje of een smaakmaker hebt bij je kaasplankje of wildgerecht.
  De drankjes die we gaan maken zijn pas op dronk als ze een aantal maanden hebben gestaan. Je maakt dus in juni iets heel bijzonders voor de winterperiode. Verras je vrienden tijdens een gezellig etentje!
  Frutti Confetti heeft enig voorwerk gedaan zodat je de verschillende stadia van de producten kunt zien en weet hoe je ze thuis kunt afmaken.
  En met de recepten kun je volgend jaar zelf verder.
  Datum: zaterdag 20 juni 2015
  Tijd: 10.30 -14.00 uur
  Locatie: La Tertulia, Hantert 6, 5435 XB Sint Agatha

Kosten: € 50,- inclusief groene noten en overige ingrediënten, exclusief wijn, andere benodigde alcoholische dranken en glaswerk.

Aanmelding en betaling kunt u doen in de webwinkel van MergenMetz.

Ook is het mogelijk met een groepje van minimaal acht personen in te schrijven op een datum in overleg in de periode eind juni. Bel naar Cokkie om een datum af te spreken: 06-27881901 of mail naar info@frutticonfetti.nl .
St. Jan is een feest dat viert dat de natuur verandert. ‘Met Sint Jan draait het blad zich om’ is het gezegde. Tijdens het St. Jans feest strikt de vrouw een man; zo heeft ze haar eigen st. Jan:

So haest als zij mijn sach,
So stong ick huer wel an
Want sij riep, int volle seltscip:
Dit is mijn eyghen Sint Jan..

Waar

La Tertulia

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *